Noniin, pääsen viikonlopuksi matkustamaan pois täältä turkkilaisten pikaruokaloiden, aasialaisten nuudeliboxien ja alahintaan myytävien sushiaterioiden Berliinistä. Päätin lähteä junalla Varsovaan, vähän jännittää minkälaista ruokaa kaupungissa tarjotaan. Ainoat asiat mitä Puolan ruokakulttuurista tiedän, on että siellä syödään pirogeja, jotka ovat sellaisia taikinanyyttejä joissa on joko hapankaalia, perunaa, lihaa tai juustoa sisällä ja niitä syödään smetanan kanssa. Toinen asia mitä olen kuullut, että Puolassa grillaaminen on kova sana ja makkara on paikallista herkkua, ei siis pahalta kuulostava matka. Makkaraa, smetanaa ja keskiolutta, rehellistä ja miehekästä ruokaa. 

Lisäksi Deutsche Bahnin juna-ateriat kiinnostavat, ovatkohan ne VR:n tasoa, vai peräti ylittävät ne kulinaarisuudessaan, tarjoaako DB lihapiirakoita vai pitääkö tyytyä bratwurstiin? Elämä on täynnä yllätyksiä.

Tässä ei ole tullut viime aikoina paljon löydettyä mitään uutta, kävin eilen syömässä dönerin Schönleinstrassen aseman uloskäynnin kohdalla, maksoi 1,50 ja oli ihan hintansa väärti. Halvempaa ei kyllä tästä kaupungista löydä. Ei tullut ainakaan vatsa kipeäksi, joten voisi sitä kokeilla tänäänkin. Kastike oli ihan samaa kuin muuallakin, döneri oli saman kokoinen ja salaatti oli sitä samaa, parempaa se silti oli kuin suomalainen kebappi. Ihmettelen kyllä tätä hinnoittelua, kun joskus ruoka maksaa kolme euro, joskus puolet siitä. Eipä tuolla hinnalla kyllä kauheita palkkoja makseta.

Välillä sitä tulee mietittyä että mistä löytäisi oikeaa saksalaista ruokaa edullisesti, ainoa paikka minkä tiedän kaupungissa  on Tiergartenquelle. Kävin siellä kerran ja kyllä se ruoka vastasi sitä kuvaa mitä saksalaisesta ruoasta olen saanut. Ehkä voisin kokeilla myös Biergartenien valikoimaa, vaikka Praterissa

Mutta tosiaan ensi kerralla kirjoittelen Varsovan kokemuksista. Matka oli kyllä helppo järjestää kun täältä kulkee sinne suora juna, ja löysin  asunnon Wimdusta.hankittua. Se on siis nettisivu, joka listaa ihmisten vuokralla olevia asuntoja ja ihan vaan huoneita. Näyttää ainakin Saksassa päin olevan valikoimaa. Katselin  asuntoja Varsovassa ja Hampurissa, jonne menen varmaan seuraavaksi. Kunhan nyt ei sitä kaikkein kalleinta Hampurilaista vuokra-asuntoa ota.

Hyviä matkoja vaan ja palataan kun pääsen seuraavan kerran Online, eli varmaankin maanantaina. Voisin sitten lisätä jotain valokuviakin Puolan reissulta, erilaisista ruoista ja kaupungista.