Kävin sitten Puolassa ja kirjoittelen siitä pian lisää, tässä vähän esimakua,

Löysin osoitteesta  http://www.foodsun.com/fi/1920.html hyvän pierogi-reseptin, jota ajattelin kokeilla tänään. Sivusto ilmeisesti käyttää google translatoria kääntämään vieraita kieliä, mutta onhan tuo nyt ihan luettavissa, heh.

Lainaus:

Taikina:

2 kupillista jauhoja
¾ kuppi lämmintä vettä
1 muna
1 ruokalusikallinen kasviöljyä
½ tl suolaa

Täyte:

1 14.5 OZ voi hapankaalin
3 silavaviipaletta
¼ kuppi kuutioiksi sipulit
2 rkl voita

Ohjeet:

Coat tyhjä kulho ruoanlaitto spray. Lisää vesi, muna, ja kasviöljyä, ja sekoitetaan. Sekoita jauhot ja suola, kunnes teet taikinan. Ota taikina pois kulhoon ja vaivaa se pöydälle päällystetty jauhoja, kunnes se on sileä eikä liian tahmeaa. Roll taikina palloksi, antaa se muovikelmu, ja anna sen olla 30 pöytäkirja.

Vaikka taikina on istunnon, Valmista täyte. Leikkaa pekoni pieniksi neliöitä ja laita keskisuurten koko. Keski-miedolla lämmöllä, kokki pekonia kunnes vaaleanruskea. Lisää sipulit ja voita. Kun voi sulaa, valua hapankaali ja lisätä sen yleiseurooppalaisen. Sekoita hapankaalin huolellisesti pieni haarukka. Vähennä lämpöä alhainen ja kattaa koko. Anna hapankaalin istua 20 pöytäkirja, sekoittaen.

Nyt kun taikina ja täyte on valmis, on aika tehdä pierogi. Ota iso pala taikinaa ja, kanssa kaulin, litistää se pöydälle päällystetty jauhoja. Leikkaa pieni, pyöreä taikinapalaa käyttää cookie cutter. Kanssa tl, kaivaa pienen määrän hapankaali täyte ja laita se keskelle taikinan. Sulje taikina noin täyttö-ja hyppysellinen kiinni käyttäen sormilla ja pieni haarukka. Toistamalla pitäisi tuottaa noin 20 piergoi.

Kun potti kiehuvaa vettä, Lisää pierogi, viisi kerrallaan. Anna heille keitetään 2-3 minuuttia tai kunnes ne kellua. Sitten, Paista pierogi pannulla voissa ja lisää suosikki keveiden. Ne ovat nyt valmiita syömään.


Aika hauskaa googlesuomea, varmaan 5-10 vuoden kuluessa sitä voi jo lukea huomaamatta, kun aluksi luulin reseptinkin olevan suomalaiselta sivustola ja vasta tarkemman lukemisen jälkeen paljastui ettei se ollutkaan. Mutta kokeilen siis reseptiä tänään ja postailen Puolalalaisesta ruoasta myöhemmin tällä viikolla. Palataan asiaan sitten.