Puolalaisen ruoan valmistus sujui lopulta aika mainiosti, pirogitaikinan valmistukseen meni aika kauan aikaa, ja täytteen valmistus oli tuskallista, mutta lopulta se kuitenkin onnistui. Ulkonäkö alkoi pikkuhiljaa valmistusprosessin aikana parantua. Ruokaa tuli ihan sopivasti neljälle henkilölle ja jälkkäriksi syötiin mansikkarahkaa, jonka ohjeen löysin kotikokki.fi:stä.
Raaka-aineet
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
3/4 l mansikoita
250 g MAITORAHKAA
2 dl kuohukermaa
Ohjeet
Jälkiruoat ja herkut - 4 annosta
Sekoita ja sotke ainekset keskenään. Sokerimäärää voi lisätä tai vähentää mm. sen mukaan, onko mansikoissa sokeria. Mielestäni rahka on parhaimmilaan, jos siihen jää rikas rahkan maku eli siitä tule ihan liian makeaa. Mutta tekee jokainen oman makunsa mukaan.
Mansikoita saa toki myös annostella rahkaan mielivaltaisen määrän. Mansikat voivat olla tuoreitakin, mutta vielä aavistuksen verran jäiset pakastemansikat sopivat kyllä melkein parhaiten!