Heippa, ajattelin kirjoitella tänne kuulumisia ruokatauolta, onhan sitä hölmömmistäkin asioista kirjoitettu. Olen Berliinissä vuoden verran asunut ja täällä harhailen ilmansuurempia suunnitelmia ja kun aikaa kerran on, miksi en käyttäisi sitä tähän blogin kirjoittamiseen.Saa lukea omalla vastuulla.

Tänään käytiin syömässä paikallisessa pikaruokaravintolassa turkkilaisia pöperöitä, eli siis halpaa ja hyvää. Kaksi euroa ja kolmekymmentä kustansi, joka on paikalliseenkin hintatasoon nähden todella edullista. Kuppila sijaitsee aivan Ohlauer Strassen päässä Görlitzer parkin vieressä. Turkkilainen lihanleikkaaja oli mukavan oloinen, ja ilmeisesti ovet ovat auki 24 tuntia vuorokaudessa. Siellä tulee varmasti käytyä uudelleenkin. Kuvailisin kastikkeiden koostumusta miellyttävän tulisiksi ja kanakin oli koostumukseltaan todella hyvää. Joissain muissa paikoissa käydessä saattaa tuntua kuin kumia söisi, tällä kertaa ei voi löytää mitään valitettavaa. Ruoka oli aika sipulista, mutta niinhän se aina on.

Berliiniläiset pikaruokapaikat ovat yleisesti ottaen laadukkaita, vaikka joskus näyttävätkin hieman hämäriltä. Suurin osa on paikallisen turkkilaisväestön ylläpitämiä, ja välillä tulee ihmeteltyä millaista elintasoa noin halvoilla hinnoilla saa edes ylläpidettyä, sillä kaupast ostettuna pelkät raaka-aineetkin maksavat helposti enemmän kuin halvimpien paikkojen kebapit. Halpaa ruokaa on tämä kaupunki pullollaan, edullisimpia ovat turkkilaispaikkojen lisäksi kiinalaiset nuudelipaikat, joista saa nuudeliboksin ostettua kahdella ja puolella eurolla. Ruoan lisäksi tietysti myös ruoka on edullista ja Berliiniä voikin pitää opiskelijan paratiisina, jossa saattaa pärjätä jopa suomalaisella opintotuella.